Op staande voet

Op staande voet ontslagen worden is een hele uitzonderlijke situatie. Een werknemer kan niet zomaar op staande voet ontslagen worden. Dit is een extreme situatie waarin een werknemer direct ontslagen wordt. Er is geen opzegtermijn niets, maar een mededeling dat de werknemer kan vertrekken. Bij een ontslag op staande voet heeft u nergens recht op. U krijgt geen transitievergoeding en u heeft geen recht op een uitkering bij het UWV. Doordat deze maatregel zo heftig is mag hij zelden uitgevoerd worden. Mocht u toch in zo’n situatie beland zijn vecht dit dan altijd aan bij de kantonrechter. Er is een grote kans dat het ontslag afgewezen wordt.

Wat is een ontslag op staande voet precies?

Het is een ontslag die direct geldig is en moet worden uitgevoerd als u betrapt wordt op iets wat niet door de beugel kan. Het is niet zo dat uw werkgever een week later u op staande voet mag ontslaan. Het ontslag gaat altijd onmiddellijk in en er is geen opzegtermijn. Er hoeft ook geen toestemming gevraagd te worden bij het UWV zoals normaal gesproken wel nodig is bij een opzegging. In eerste instantie krijgt u mondeling te horen dat u mag vertrekken. Later ontvangt u de schriftelijke bevestiging ervan.

Wanneer is het wel geldig?

De werkgever moet echt een dringende reden hebben om tot dit besluit te komen. U moet hierbij ernstig verwijtbaar gedrag vertoond hebben. Denk aan fraude, diefstal, verduistering, seksuele intimidatie, mishandeling of grove belediging. Per situatie wordt er gekeken of de reden wel dwingend genoeg was. Alle omstandigheden worden hierin meegewogen. Stel dat u baas u constant lastig gevallen heeft en mentaal beledigd en u scheld één keer terug dan staat u natuurlijk in uw recht om niet ontslagen te worden. Bij een diefstal, fraude of seksuele intimidatie is het meestal wel geldig mits er direct ingegrepen wordt. De zaak mag zich niet na ontdekking nog maanden voortslepen. Het wordt dan geen ontslag meer op staande voet.

Ontslag moet altijd direct gegeven worden

Het is geen ontslag op staande voet meer als een week na de ontdekking van de diefstal alsnog besloten wordt om het contract per direct te ontbinden. Direct na de ontdekking moet het besluit genomen worden. Het enige wat een werkgever mag doen is eerst informatie inwinnen en binnen dezelfde dag een besluit nemen. Het is logisch dat er eerst gebeld wordt naar het UWV om te informeren of een ontslag rechtsgeldig is. Als er een week of langer overheen gaat dan is de kans groot dat het ongeldig verklaard wordt.

Verplicht een reden geven

Het bedrijf dat u ontslaat is verplicht om een reden op te geven. Er moet duidelijk gemaakt worden waarom u ontslagen bent. Als dit niet direct duidelijk is dan kan het ongeldig gemaakt worden. Alleen als u een reden weet kan u uzelf verweren. U kan bijvoorbeeld bewijzen dat u dit niet veroorzaakt heeft etc. Mocht u in zo’n situatie terecht komen neem dan altijd contact op met een advocaat. Een advocaat helpt u graag om een zaak aan te spannen.